Confidenţialitate

SUA: Vaccinul Johnson & Johnson, considerat sigur și eficient

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson pare sigur și eficient în studii, declară reprezentanții Agenţiei pentru medicamente a Statelor Unite.

Acest ser ar putea fi autorizat de urgență vineri în Statele Unite.

Vaccinul Johnson & Johnson a obținut 66% eficiență în prevenirea mai multor variante Covid, într-un studiu global care a implicat aproape 44.000 de persoane, spuneau reprezentanții companiei, luna trecută.

Eficacitatea vaccinului a variat de la 72% în Statele Unite la 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, unde s-a răspândit o nouă tulpină, deși vaccinul a fost 85% eficient pentru prevenirea cazurilor severe de boală.

Trei beneficiari de vaccin au avut efecte adverse în studiu, dar Agenţia pentru medicamente a Statelor Unite  a spus că analiza nu a ridicat probleme de siguranță care ar împiedica eliberarea unei autorizații de utilizare de urgență.

Agenția Europeană a medicamentului ar putea aproba la mijlocul lunii martie vaccinul produs de Johnson & Johnson. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că României ar reveni 8 milioane de doze din acest ser, care oferă imunizare completă cu o singură doză.