Confidenţialitate

SUA: Vaccinarea copiilor cu vârste sub 12 ani ar putea începe la iarnă

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani ar putea începe la mijlocul iernii, spun reprezentanții Administrației americane pentru Alimente și Medicamente.

Pfizer și Moderna au început încă din martie studiile clinice în cazul vaccinului anti-COVID pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

Într-un răspuns pentru NBC News, compania Pfizer a menționat că primele rezultate vor fi gata în septembrie, dar vizează numai studiile clinice în cazul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. La scurt timp vor fi publicate și cele pentru copiii de 2 până la 5 ani, ar în cazul celor mai mici de 2 ani, cel târziu în noiembrie, vor sosi rezultatele. Și compania Moderna a avansat termene similare. Companiile vor solicita apoi autorizație de urgență din partea agențiilor de reglementare în domeniul medicamentelor.

Acesta autorizație ar putea veni până la mijlocul iernii, a menționat un oficial al Administrației pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.  Agenția americană a insistat să existe între 4 și 6 luni de monitorizare a datelor privind siguranța utilizării vaccinului la copii.

Medicii din Statele Unite se așteaptă ca în perioada următoare să crească numărul de cazuri de COVID în rândul copiilor, având în vedere că aceștia nu sunt vaccinați, iar noile variante ale coronavirusului se răspândesc rapid.

Florentina Mihăiță