Confidenţialitate

SUA: Un copil de 2 ani şi-a împuşcat mortal tatăl în Florida

Un băieţel de 2 ani şi-a ucis accidental tatăl în stattul american Florida, trăgând cu o armă încărcată lăsată nesupravegheată de părinţii săi.

Mama micuțului a fost pusă sub acuzare, relatează Agerpres, citând AFP.

La sosirea lor la domiciliul victimei, lângă Orlando, poliţia a descoperit-o pe femeie în timp ce îi făcea masaj cardiac soţului său.

Forţele de ordine au crezut iniţial că bărbatul de 26 de ani s-a împuşcat singur, dar cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului le-a spus anchetatorilor că autorul loviturii fatale a fost fratele său de 2 ani, a explicat şeriful comitatului Orange, John Mina.

Pistolul se afla într-un rucsac pe care mama îl lăsase nesupravegheat pe jos, iar copilul, după ce l-a găsit, şi-a împuşcat tatăl în spate, care se juca pe computer, se arată în documentele instanţei.

Cei cinci membri ai familiei, printre care o fetiţă de 5 luni, se aflau în aceeaşi cameră la momentul tragediei.

Ambii părinţi erau eliberaţi condiţionat după mai multe infracţiuni de neglijare a copilului şi consum de droguri, a subliniat şeriful.

“Proprietarii de arme care nu le depozitează în siguranţă sunt doar la o fracţiune de secundă distanţă de aceste tragedii”, a deplâns el.

SUA sunt în mod regulat îndoliate de astfel de tragedii. În august 2021, un copil de 2 ani a confiscat astfel o armă lăsată într-un rucsac, înainte de a-şi ucide mama aflată în mijlocul unei întâlniri pe Zoom, cu un glonţ în cap.

Acest accident intervine şi în timp ce dezbaterea privind reglementarea armelor de foc face ravagii în ţară, după mai multe atacuri armate mortale într-un supermarket, un spital sau chiar o şcoală primară.