Confidenţialitate

SUA: Trump nu este pregătit pentru procesul din Senat

Republicanii din Senatul SUA le-au cer democraților să amâne, până în februarie, startul judecării fostului președinte Donald Trump, relatează BBC.

Răgazul i-ar oferi acestuia timp să își pregătească apărarea.

Acuzat că a incitat la insurecție în contextul violenţelor provocate de susținătorii sai la Capitoliu, pe 6 ianuarie, fostul lider de la Casa Albă nu și-a alcătuit o echipă de avocaţi.

În acea zi, Donald Trump i-a îndemnat pe contestatarii victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale, care protestau în apropierea Casei Albe, să “lupte” și își “facă auzite vocile” în marșul lor spre clădirea Congresului.

Miza procesului ar fi să îl împiedice pe republican să mai poată candida pe viitor la vreo funcție publică. Unii colegi de partid ai acestuia susțin scenariul.

Donald a zburat spre noua sa reședință din Florida, miercuri, la încheierea mandatului prezidențial, boicotând inaugurarea succesorului democrat Joe Biden.

Unele dintre cele mai renumite active din domeniul ospitalității ale miliardarului Donald Trump au înregistrat venituri în scădere puternică în 2020, pe fondul pandemiei, potrivit unui raport financiar depus miercuri, în ultima sa zi în funcție, notează Reuters.

Trump International Hotel din Washington a înregistrat venituri de 15,1 milioane de dolari în 2020 și în primele trei săptămâni ale anului 2021, potrivit declarației. Suma este în scădere cu 62,7% față de 2019.

Circumstanțele sunt similare pentru proprietatea Trump din Las Vegas, care a înregistrat o scădere a veniturilor cu 60,5% până la 9,2 milioane de dolari, iar pentru terenul de golf din Florida, Trump National Doral, veniturile au scăzut cu 42,7%, până la 44,2 milioane de dolari.

Un plus vine de la clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, unde Trump este așteptat să-și petreacă cea mai mare parte a timpului după mandat. Veniturile din proprietate, pe care Trump a folosit-o frecvent pentru a găzdui aliați politici și demnitari străini, au urcat cu 13%, pentru a ajunge la 24,2 milioane de dolari.

Raportul financiar final are 79 de pagini și a detaliat de la diversele sale bunuri de proprietate până la cât a primit drrept pensie în calitate de membru al Screen Actors Guild. De asemenea, documentul a inclus o serie de cadouri pe care Trump le-a primit în calitate de președinte, inclusiv o centură Ultimate Fight Championship, evaluată la 650 de dolari, de la Colby Covington, un luptător prieten cu Trump.

De asemenea, raportul detaliază o serie de datorii ale companiilor lui Trump, inclusiv cinci linii separate de credit în valoare de cel puțin 50 de milioane de dolari fiecare. Majoritatea datoriilor urmează să ajungă la maturitate în următorii patru ani.