Confidenţialitate

SUA: Trump își poate relua, de sâmbătă, activitățile publice

Medicul Casei Albe a anunțat, joi, că președintele Donald Trump își poate relua, de de sâmbătă, activitățile publice.

Au trecut 10 de zile de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Potrivit lui Sean Conley, președintele “a reacţionat per total extrem de bine la tratament” şi sănătatea sa “a rămas stabilă şi lipsită de orice indiciu care să sugereze un progres al bolii” după revenirea la reședință.

Cel mai impoortant expert în boli infecţioase din SUA a declarat joi că terapia experimentală cu anticorpi a companiei Regeneron l-a ajutat, cel mai probabil, pe Donald Trump să lupte cu infecţia, notează Reuters.

”Există o probabilitate rezonabil de bună că l-a făcut să se simtă mult mai bine”, a afirmat Anthony Fauci într-un interviu acordat MSNBC.

Medicul a ținut să sublinieze că pandemia de Covid-19, care ucis peste 210.000 de persoane în Statele Unite şi un total de un milion la nivel mondial, este mult mai gravă decât gripa sezonieră, contrazicându-l astfel pe Donald Trump.

”Nu există niciun dubiu în această privinţă”, a spus specialistul, întrebat fiind despre tweet-ul preşedintelui pe această temă. De altfel, Twitter a şters mesajul respectiv.

Donald Trump, care a anunţat vinerea trecută că este infectat cu noul coronavirus, a fost spitalizat timp de trei zile şi a fost tratat cu un cocktail de anticorpi monoclonali ai Regeneron, cu medicamentul antiviral redemsivir şi cu steroidul dexametazonă.

Regeneron a solicitat, miercuri, Administraţiei pentru Medicamente (FDA) din SUA să autorizeze utilizarea în regim de urgenţă a tratamentului său cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, informaţie care a dus, joi, la creşterea acţiunilor acesteia.

În ceea ce privește campania electorală din SUA, republicanul refuză să participe la o dezbatere on-line cu rivalul democrat Joe Biden.

Comisia de organizare a duelurilor politice a stabilit că la următoarea confruntare, ce ar fi urmat să aibă loc săptămâna viitoare, protagoniștii și moderatoarea ar trebui să se afle în locații diferite.