SUA: Trump a semnat ordinul care limitează protecţia acordată reţelelor sociale

Preşedintele american a semnat, joi, un ordin executiv care limitează protecţia reţelelor sociale şi libertatea de care beneficiază acestea în gestionarea conţinutului publicat.

‘Suntem aici pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia din cele mai grave pericole care există’, a declarat Domald Trump din Biroul Oval al Casei Albe.

Ordinul ar urma să fie punctul de plecare al unei lungi bătălii în justiţie.

Liderul de la Casa Albă a acuzat în special Twitter că acţionează părtinitor şi că nu se comportă ca o ‘platformă neutră’.

‘Nu putem lăsa să continue acest lucru, este foarte, foarte nedrept’, a subliniat preşedintele.

Reamintim, Twitter a marcat o postare a președintelui american Donald Trump ca potențial înșelătoare, atașând și un link de verificare.

Companiile de social media au, în opinia lui Donald Trump, o ‘putere necontrolată’ de a cenzura şi a restricţiona informaţiile pe platformele lor şi acţionează ca un ‘editor cu un punct de vedere’.

Ordinul executiv urmăreşte să schimbe actuala interpretare a legii, care protejează platformele de socializare, ce nu pot fi făcute răspunzătoare pentru conţinutul publicat pe site-urile lor, a declarat procurorul general al SUA.

Companiile de socializare au ‘devenit editori şi nu ar trebui să aibă dreptul la acelaşi tip de scut’ de protejarea a răspunderii, a adăugat Bill Barr.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS