SUA trimit avioane tip F-22 în Europa

Statele Unite trimit avioane F-22 în Europa pentru a susține membri est-europeni ai NATO îngrijorați de agresiunea Rusă. Anunțul a fost făcut de secretarul Forțelor Aeriene, însă la acest moment nu este cunoscută data mobilizării avioanelor și nici numărul exact al acestora.

 

Aceasta ar putea fi prima mobilizare în Europa a avioanelor de vânătoare F-22 în afara show-urilor aeriene. Măsura a fost anunțată de Deborah James, secretarul Forțelor Aeriene. Oficialul american nu a oferit detalii cu privire la data și locul în care vor fi trimise avioanele, dar nici la numărul acestora.

Măsura a fost luată ca răspuns la activitatea militară a Rusiei în Ucraina, au declarat militarii americani. Forțele Aeriene americane folosesc avioane F22, invizibile pe radar în unele atacuri impotriva grupării teroriste Statul Islamic.

Totodată, această mobilizare va fi un prilej ca forțele americane să se antreneze împreună cu aliații NATO și să testeze capacitătea avioanelor de a comunica şi lupta alături de avioane le Eurofighter.