Confidenţialitate

SUA: Studenții unei universități învață să facă față cu optimism crizei climatice

Profesorii de la Universitatea din Connecticut au pus la punct un curs prin care își învață studenții să găsească soluții la criza climatică, să privească lucrurile cu pozitivism.

Profesorii au plecat de la ideea că toată problema schimbărilor climatic poate demoraliza pe oricine.
Un studiu al ONG-ului “Friends of the Earth” arată că peste două treimi din tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, resimt stări de anxietate din cauza problemelor cauzate de schimbările climatice.

Robert Thorson, profesor la Universitatea din Connecticut spune că întregul curs este construit în așa fel încât să le ofere studenților instrumentele necesare pentru a privi cu alți ochi problema poluării.
Acesta spune că tinerii trebuie să-și antreneze reziliența și adaptabilitatea la noile condiții, potrivit Euronews.

Studenții trebuie să cântărească informațiile, să își dea seama atunci când au de-a face cu exagerări. Cursul pune accentul pe puterea de schimbare atât a planetei, cât și a noastră, a oamenilor. Atunci când este combătut acel sentiment de neputință, putem găsi mai ușor soluții, cred profesorii americani.

Și se pare că metoda lor a dat roade. La finalul primului an de studiu, studenții au început să privească cu optimism în viitor și au început să găsească soluții la problemele climatice.

“De când vin la acest curs, am început să fiu mai conștient de ceea ce mă înconjoară. Acum observ mai multe lucruri și îmi dau seama cum pot eu să influențez procesele din jurul meu”, spune Anh-Dzuyen Le, unul dintre studenții care frecventează cursurile despre mediu ale Universității din Connecticut.