SUA: Şeful Amazon acuză un tabloid de şantaj

CEO al gigantului Amazon şi, totodată, proprietar al cotidianului Washington Post, Jeff Bezos susţine că este şantajat de tabloidul National Enquirer, relatează BBC.

Afaceristul american a dezvăluit, pe blogul său, că ziarul l-ar fi ameninţat că va da publicităţii fotografii în care acesta apare dezbrăcat.

National Enquirer a scris, în ultimul an, numeroase articole despre presupusele infidelităţi şi divorţul miliardarului, dar şi despre noua iubită a acestuia.

Jeff Bezos denunţă o campanie de denigrare, sugerând că în spatele acesteia s-ar putea afla preşedintele Donald Trump, criticat adesea în paginile Washington Post.

Cotidianul a relatat pe larg despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, critic al regimului de la Ryiad, autoexilat în SUA.

Odioasa crimă, comisă în consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a primit un răspuns timid din partea administraţiei de la Casa Albă, consideră unii analişti.

Concluziile preliminare ale unei anchete ONU sugerează că uciderea lui Jamal Khashoggi a fost planificată și dusă la îndeplinite de oficiali saudiți.

National Enquirer neagă că ar fi scris despre Jeff Bezos la comandă politică.

În vârstă de 54 de ani, Jeff Bezos este cel mai bogat om al planetei în prezent. Potrivit index-ului Bloomberg, averea sa se ridică la 137 de miliarde de dolari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS