SUA: Secretarul Energiei refuză să se prezinte la audieri în cazul anchetei Trump

 Rick Perry, secretarul american al Energiei, a fost chemat la audieri în Camera Reprezentanților în cazul anchetei care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump.

Oficialul a anunțat însă că refuză să se prezinte la audieri secrete, unde este interzisă prezența consilierului juridic al Departamentului.

“Secretarul nu va participa la o procedură inchizitorială secretă unde este interzisă prezența consilierului juridic ai agenției”, a declarat Shaylyn Hynes, purtătorul de cuvânt al Departamentului Energiei.

“Dacă comisia este interesată să efectueze o procedură serioasă poate trimite secretarului o invitaţie de a participa la o audiere publică, unde consilierul Departamentului poate fi prezent şi la care poporul american poate asista”, a completat Hynes.

Interacţiunile preşedintelui Donald Trump cu Ucraina pentru investigarea afacerilor familiei lui Joseph Biden sunt obiectul unei anchete în Camera Reprezentanților, controlată de opoziția democrată.

MinistRul Energiei, Rick Perry, care a anunţat recent că se va retrage din funcţie, este implicat în această anchetă întrucât el a condus delegaţia americană prezentă la ceremonia de învestire a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, înlocuindu-l pe vicepreşedintele Mike Pence.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS