SUA: Se deschid primele ”coffee-shop-uri” in care se va vinde canabis in scopuri recreative

Primele state în care vor funcționa aceste localuri sunt Washington și Colorado.

De la 1 ianuarie, în SUA se deschid primele ‘coffee-shop-uri’ in care se va vinde canabis în scopuri recreative. Primele state în care vor funcționa aceste localuri sunt Washington și Colorado.

Consumul de canabis în scop medical este deja legal și reglementat în 19 state din componența SUA. Washington și Colorado au mers și mai departe: în luna noiembrie, au legalizat prin referendum consumul de canabis în scopuri recreative. Deschiderea unor localuri în care să se vândă canabis este următorul pas logic, cred cultivatorii.

Mai mult, unele companii americane au anunțat deja că vor organiza excursii în cele două state: ”Noutatea însăși atrage oameni din toate părțile. Vin cu mașinile din Texas, din Arizona și din Utah numai pentru a face parte din istorie”, a declarat reprezentantul unei companii.

Însă, în timp ce cultivatorii de canabis au motive de bucurie, autoritățile americane sunt preocupate mai ales de modul de impozitare a acestei noi activități comerciale, cel puțin în forma sa legală.