Confidenţialitate

SUA se așteaptă ca epidemia de coronavirus să ajungă pe teritoriul lor

Autorităţile sanitare americane au declarat, marţi, că se aşteaptă la o apariţie a epidemiei provocate de noul coronavirus şi în Statele Unite, cerând şcolilor, întreprinderilor şi administraţiilor locale să aibă în vedere măsuri de precauţie cum ar fi anularea evenimentelor publice, relatează Agerpres, citând AFP.

”În cele din urmă, ne aşteptăm să vedem o răspândire (a epidemiei) în această ţară”, a declarat Nancy Messonnier, responsabilă din cadrul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. “Întrebarea nu mai este cu adevărat dacă se va întâmpla, ci mai degrabă când se va întâmpla şi cât de mulţi oameni din această ţară se vor îmbolnăvi grav”, a adăugat oficialul.

Declaraţiile publice, mai alarmante decât cele anterioare, survin în timp ce se intensifică teama de o ”pandemie”.

Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în mai multe ţări, în afară de China, în special în Iran, Italia, Japonia, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

Epidemia de Covid-19 a contaminat deja peste 80.000 de oameni în întreaga lume, dintre care aproape 2.600 au murit, în mare parte în China continentală, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.