Confidenţialitate

SUA: Scandalul fraudării admiterilor la facultăţi de prestigiu

În SUA, Universitatea Yale a decis exmatricularea unei studente a cărei familie ar fi dat mită de peste un milion de dolari pentru a obține admiterea ei la universitatea de prestigiu.

Cazul este parte a unei anchete care vizează zeci de persoane implicate într-un sistem de fraudare a admiterilor la facultăți de prestigiu.

Părinții studentei i-ar fi dat 400 de mii de dolari unei antrenoare de fotbal pentru a falsifica documentele privind selectarea tinerei. Antrenoarea a demisionat în noiembrie anul trecut de la Universitatea Yale.

Cazul nu este singular. Departamentul de Educație investighează un scandal masiv de admitere a studenților, care a dezvăluit un sistem de mituire a oficialilor școlii și falsificarea scorurilor pentru a obține acceptarea.

O anchetă FBi arartă că în perioada 2011-2018, peste 25 de milioane de dolari au fost dați ca mită pentru a eluda sistemul de admitere la univeristăți de prestigiu din SUA. În total 33 de părinți au fost pusi sub acuzare.

Până în prezent, sunt cercetate opt școli precum Universitatea Wake Forest, Universitatea din San Diego, Universitatea Stanford sau Universitatiile din California sau Los Angeles.