Confidenţialitate

SUA: Procurorii cer 30 de ani de închisoare pentru polițistul care l-a ucis pe George Floyd

30 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd solicită procurorii în dosarul polițistului american găsit vinovat moartea bărbatului afro-american. Pedeapsa va fi anunțată pe 25 iunie.

În documentele depuse în instanță, avocatul apărării a sugerat reducerea pedepsei la perioada deja executată de fostul ofițer de poliție.

Avocatul polițistului susține că Derek Chauvin și-ar fi ispășit pedeapsa și ar merita să fie reabilitat în societate, nu încarcerat, deoarece este produsul unui sistem ‘’stricat’’.

În documentele depuse la instanța de judecată, avocatul a amintit că fostul ofițer de poliție nu are cazier.

Despre crima comisă de clientul lui, a spus că acesta nu era conștient că ar comite așa ceva, în momentul în care și-a ținut genunchiul apăsat pe gâtul lui George Floyd, în mintea lui, își ajuta colegii la arestarea unui bărbat.

Procurorii au cerut însă condamnarea la cel puțin 30 de ani de închisoare și au amintit că sențința nu poate anula moartea lui George Floyd, dar le poate arăta tuturor că nimeni nu e mai presus de lege.

Moartea lui George Floyd, filmată şi difuzată pe internet, a stârnit manifestaţii masive în întreaga lume împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei. Pe 20 aprilie, polițistul a fost găsit vinovat pentru omucidere.