SUA: Preşedintele Iohannis, întâmpinat cu salve de tun la Monumentul Soldatului Necunoscut din Washnington

Aflat în vizită în SUA, preşedintele Klaus Iohannis a depus, marţi, o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din cimitirul naţional Arlington, în capitala Washington.

Liderul de la București a fost fiind întâmpinat cu 21 de salve de tun şi de garda de onoare.

‘Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai înalt ceremonial utilizat pentru un şef de stat. Preşedintele României a fost întâmpinat cu 21 de salve de tun şi de garda de onoare şi au fost intonate imnurile României şi Statelor Unite ale Americii’, potrivit Administrației prezidențiale.

Klaus Iohannis a adus un omagiu memoriei militarilor americani căzuţi în cele două războaie mondiale, dar şi în alte conflicte.

‘În ansamblul memorial sunt dedicate secţiuni distincte pentru militarii căzuţi în Primul şi în al Doilea Război Mondial, Războiul din Coreea şi Războiul din Vietnam. Depunerea coroanelor de flori omagiale cu ceremonial militar, în onoarea soldaţilor americani căzuţi la datorie, reprezintă un gest tradiţional al fiecărui preşedinte al Statelor Unite’, se mai arată în comunicatul Cotroceniului.

Vizita prezidențială în SUA va culmina, vineri, cu o întreverede la Casa Albă între Klaus Iohannis și omolgul Donald Trump.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS