Confidenţialitate

Record în SUA: Peste 500.000 de cazuri COVID-19 în ultima săptămână

Numărul cazurilor de coronavirus din Statele Unite ale Americii a crescut cu peste 500.000 în ultima săptămână, iar tot mai multe state și orașe au anunțat noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2, potrivit The New York Times.

Recordul a fost depășit marți, în timp ce administrația Trump anunța finalizarea cu succes a unui prim set de măsuri, în cadrul unei informări de presă intitulată, cu majuscule, „SFÂRȘITUL PANDEMIEI COVID-19”.

Acum, noile restricții includ de la închiderea localurilor pe timpul nopții (Newark, New Jersey) și până la carantina obligatorie la domiciliu, timp de două săptămâni (El Paso, Texas).

Guvernatorul statului Illinois a anunțat, marți, că a decis suspendarea servirii clienților în interiorul restaurantelor și barurilor din Chicago începând cu 30 octombrie, decizie luată deja de New York și Wisconsin.

SUA a raportat, în ultima săptămână, în jur de 71.000 de cazuri noi COVID-19 zilnic, o creștere cu aproximativ 40% față de media de acum două săptămâni.

20 de state au înregistrat recorduri de raportare a cazurilor noi pe durata unei săptămâni, în timp ce trei state au anunțat recorduri săptămânale în ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus.