Confidenţialitate

SUA: Peste 300 de suspecți, puși sub acuzare în ancheta violenţelor de la Capitoliu

Departamentul american de Justiţie a pus sub acuzare, vineri, peste 300 de persoane în urma asaltului asupra Capitoliul din Washington, comis la 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

Cel puţin 280 de suspecți sunt arestaţi, a declarat procurorul general adjunct în exerciţiu. ”Cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere şi vor fi”, a spus John Carlin.

Joi, şeful interimar al poliţiei Capitoliului, Yogananda Pittman, le-a spus parlamentarilor că atacatorii luau în calcul inclusiv să arunce în aer clădirea Capitoliului.

Un înalt oficial al FBI a declarat că instituția ”urmăreşte foarte atent orice reacţie din partea persoanelor care ar arăta fie intenţia de a comite un atac, fie cineva care a comis deja unul”.

La 6 ianuarie, în timpul unei ședințe în care era validată victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale, susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul. 5 oameni au murit.

Judecat în Congres, Donald Trump a fost achitat de acuzația că a instigat la insurgență. 7 dintre republicani au votat alături de democrați împotriva fostului președinte.

Șefa Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a anunțat ulterior că o comisie independentă va investiga violențele.