Confidenţialitate

SUA: Oamenii sunt încurajați să agațe decorațiunile de Crăciun, pentru a trece mai ușor peste izolare

În Statele Unite, oamenii au găsit o modalitate inedită pentru a face față stresului cauzat de situația actuală, când întregul glob este afectat de pandemia de coronavirus – se încurajează unii pe alții să scoată din cutii decorațiunile de Crăciun și să le agațe în case sau în curți.

Potrivit CNN, luminițele de Crăciun pot aduce puțină bucurie oamenilor și, în plus, pot fi admirate de la distanță. Lane Rindle, un jurnalist american a scris pe Twitter: „Ce ați spune dacă am agăța fiecare dintre noi luminițele de Crăciun? Așa ne putem urcă în mașină, am putea da o tură de cartier și le-am putea admira. Cred că ar fi o activitate care respectă principiul distanțării sociale”, relatează site-ul CNN.

Mai mulți americani au răspuns inițiativei sale și au agățat decorațiunile de Crăciun.

În orășelul Cumberland, din Rhode Island, un băiețel de 10 ani a avut o idee similară. Holly Griffin, mama copilului, spune că fiul lor i-a rugat să împodobească locuința cu decorațiunile de Crăciun. Familia a respectat dorința băiețelului și spune că decorațiunile vor rămâne agățate atâta vreme cât trebuie să stea în casă, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronaviruslui.

Vremurile sunt sumbre, dar avem luminițe pe care le putem arăta oamenilor”, a spus reporterilor CNN Holly Griffin. “Acum mai mult că niciodată trebuie să ne gândim la cei din jurul nostru. Trebuie să acordăm atenție sănătății noastre mentale, nu putem să ascultăm toată ziua știri rele”, spune femeia.

Membrii familiei Griffin spun că gestul lor mai are o semnificație: așa pot aduce și ei puțină bucurie celor care acum sunt în prima linie: medici, vânzători din magazine sau farmaciști.

În Social Media, fotografiile cu luminițele de Crăciun sunt adunate cu hastagul #LightsForLife.

https://twitter.com/obeydasilva1/status/1240685348281151488?s=20

Contează mult lucrurile mici pe care le facem pentru a ne simți legați unul de altul”, spune Holly Griffin