Confidenţialitate

SUA: O specie rară de albină albastră, redescoperită în Florida

O albină dintr-o specie rară a fost revăzută în statul american Florida. Ultima oară când a fost observată a fost în anul 2016. Acum, Chase Kimmel, cercetător la Muzeul de Științe Naturale din Florida, a reușit să observe albina în zona lacului Wales Ridge din Florida.

Albina are culoarea albastră, iar corpul ei este acoperit cu mici firișoare. Cercetătorii vor acum să afle exact numărul de albine albastre. Cercetătorul care a redescoperit albina spune că nu se aștepta să o regăsească. Acesta locuiește temporar la o stație biologică din zona în care fost văzută micuța insectă și lucrează asupra unui studiu privind modul în care albinele luptă pentru supraviețuire.

Albina are o culoare metalică, albastră și încă un lucru care o deosebește de celelalte albine – corpul îi este acoperit cu mici firișoare, cu care colectează mai ușor polenul.

Albinele joacă un rol extrem de important, având în vedere că o treime din alimentația oamenilor provine direct din plantele polenizate de micuțele insecte. În întreaga lume, albinele sunt în pericol în acest moment, din cauza agriculturii intensive, expunerii la pesticide și poluare, dar și din cauza schimbărilor climatic.

ONG-ul “Friends of Earth”, din Marea Britanie, atrage atenția că albinele trebuie protejate. În plus, membrii acestuia au creat un kit pentru salvarea albinelor. Acesta conține, printre altele, semințe de flori pe care oamenii le pot planta pentru a atrage albinele și a le oferi o sursă de polen.

Sursa foto: Muzeul de Științe Naturale din Florida, cercetator Chase Kimmel