Confidenţialitate

SUA: Noi documente clasificate, descoperite la domiciliul fostului vicepreședinte Mike Pence

Peste Ocean, continuă scandalul documentelor clasificate, descoperite în locuințelele foștilor înalți demnitari. Acum au fost găsite acte confidenţiale la domiciliul fostului vicepreşedinte Mike Pence.

Se întâmplă după ce, recent, Casa Albă a recunoscut că astfel de dosare datând din perioada vicepreşedinţiei lui Joe Biden, din 2009 până în 2017, au fost descoperite într-unul dintre fostele sale birouri din Washington şi la reşedinţa familiei sale.

„Fostul vicepreşedinte Mike Pence ne-a informat despre descoperirea unor documente clasificate în casa sa din Indiana”, a declarat într-un comunicat un influent congresman republican care supervizează ancheta parlamentară deschisă după descoperirea unor dosare de această natură la preşedintele Joe Biden.

Mike Pence „este de acord să coopereze pe deplin cu investigaţiile Congresului”, a mai arătat acesta.

Fostul președinte Donald Trump a trimis un mesaj de susţinere pentru fostul său vicepreşedinte, deşi cei doi sunt în conflict de doi ani.

În Statele Unite, o lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să transmită Arhivelor Naţionale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru.

O altă lege, cu privire la spionaj, interzice păstrarea documentelor clasificate în locuri neautorizate şi nesecurizate.

Citește și: SUA: Consilierii lui Biden au descoperit un al doilea set de documente clasificate de pe vremea când acesta era vicepreședinte