Confidenţialitate

SUA: Mii de zboruri întârziate sau anulate în apropierea Crăciunului din cauza furtunii de iarnă extrem de puternice | VIDEO

Gerul și furtuna arctică afectează, într-un fel sau altul, aproape toate statele americane: peste 200 de milioane de persoane de la o coastă la alta se află fie sub alertă de căderi masive de zăpadă, fie de ger, a anunțat serviciul meteorologic.

Viscolul este aşteptat să facă ravagii la sfârşitul acestei săptămâni în Midwest şi în regiunea Marilor Lacuri, în timp ce în Great Plains temperatura resimţită ar putea ajunge la minus 55 grade Celsius.

Un frig de această magnitudine poate provoca degerături pe pielea expusă în câteva minute, hipotermie şi moarte dacă expunerea este prelungită, avertizează autoritățile sanitare.

„Aceasta nu este ca o zi cu zăpadă, când erai copil, este ceva serios”, a explicat președintele Joe Biden.

Marile aeroporturi au anulat peste 5.500 de zboruri pe măsură ce furtuna se intensifică, iar zeci de mii au avut întârzieri. În plus există temeri legate de pene de curent.

Şi Canada se pregătea pentru „temperaturi neobişnuit de scăzute pentru acest anotimp”, pentru ninsori abundente şi posibile ploi îngheţate în unele regiuni.

Cel puţin opt decese au fost raportate vineri în Japonia în urma ninsorilor abundente. Regiunile cele mai afectate sunt cele de pe coasta Mării Japoniei şi din Hokkaido, în nordul ţării.

Sursa foto: Twitter / Chaudhary Parvez

Citește și: Nicușor Dan, despre iarna anului 2022: „O să avem avarii pentru că rețeaua este proastă. Remedierea unei avarii durează 3 zile”. Care sunt zonele afectate | VIDEO