SUA: Mai mulți experți ar vrea ca Hillary Clinton să ceară renumărarea voturilor de la alegerile prezidențiale

În Statele Unite, mai mulți experți IT și avocați specializați în probleme electorale încearcă să o convingă pe Hillary Clinton să ceară renumărarea voturilor de la prezidențiale.

În opinia lor, rezultatul ar fi fost manipulat sau sistemul de vot a fost atacat de hackeri, relatează New York Magazine.

Grupul de experți a avut și o întâlnire cu echipa de campanie a democratei – care, amintim, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Donald Trump.

Experții ar vrea cA voturile să fie numărate în 3 state considerate cheie unde câștigător este Donald Trump:  e vorba de Wisconsin, Michigan şi Pennsylvania.

Din grupul de experți face parte și șeful Centrului pentru Securitate şi Societate Informatică al Universităţii Michigan.

Experţii cred că în comitatelele din Wisconsin, spre exemplu, unde au fost folosite mașini electronice de vot, Hillary Clinton ar fi pierdut 30 de mii de voturi.

Se ia în calcul inclusiv un atac al hackerilor, scrie New York Magazine.

Deşi grupul nu a găsit dovezi ale unor atacuri informatice sau de manipulare, experții cred că e necesară o anchetă independentă.

Ei nu vor deocamdată să ceară public renumărarea voturilor, preferând pentru moment să facă lobby pe lângă echipa democratei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS