SUA: La jumătate de mandat prezidențial, Trump cere unitate politică și susținere pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

Într-un discurs susținut de la tribuna Congresului american, la jumătatea mandatului său prezidențial, Donald Trump a făcut apel la unitate politică pentru a depăși obstacolele interne, denunțând „anchete partizane ridicole”.

În opinia sa, disputele stau în calea dezvoltării.

Amintind că au mai rămas doar 10 zile în care poate fi adoptat bugetul federal pentru a evita un nou blocaj al adiministrației, liderul de la Casa Albă şi-a apărat proiectul zidului pe care îl vrea ridicat la graniţa cu Mexicul, invocând nevoia de a proteja națiunea de traficanții de migranți și de droguri.

Construcţia – o promisiune electorală a republicanului – nu a obţinut finanţare din cauza refuzului opoziţiei democrate, care îl consideră un proiect ruşinos, care contravine spiritului liber american.

Donald Trump a cerut Chinei să pună capăt furtului intelectual.

Președintele SUA s-a declarat solidar cu poporul din Venezuela, țară din America de Sud care se zbate în criză politică și economică. Donald Trump a criticat regimul condus de Nicolas Maduro și a dat asigurări că țara sa nu va susține niciodată socialismul.

Cât privește dosarul nord-coreean, liderul american a anunțat că va avea o nouă întrevedere cu omologul de Phenian, Kim Jong-un, la finalul lunii februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS