Confidenţialitate

SUA: Judecătoarea Barrett, confirmată la Curtea Supremă

Cu 8 zile înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite, republicanul Donald Trump a înregistrat o uriaşă victorie, luni, prin confirmarea magistratei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă.

Arbitru al marilor dezbateri de societate, templul Dreptului american este, de acum, poziţionat durabil şi solid de partea conservatoare, notează France Prese.

În pofida opoziţiei democraţilor în faţa unui proces considerat “ilegitim” atât de aproape de scrutinul pentru fotoliul de Casa Albă, senatorii republicani, majoritari în camera superioară a Congresului, au votat toţi, cu o singură excepţie, pentru judecătoarea Amy Coney Barrett, o catolică ferventă în vârstă de 48 de ani, mamă a şapte copii şi oponentă a avortului.

Locul rămăsese vacant la Curtea Supremă după decesul judecătoarei progresiste şi feministe Ruth Bader Ginsburg.

Curtea Supremă va număra astfel 6 judecători conservatori din 9, dintre care 3 numiţi de Donald Trump.

Succesul incontestabil este de natură să-i stimuleze pe alegătorii dreptei religioase care îi sunt recunoscători fostului om de afaceri că a desemnat, în cursul mandatului său, peste 200 de judecători fideli valorilor lor în ansamblul sistemului judiciar federal.

Indiferent de rezultatul alegerilor de la 3 noiembrie, acest bilanţ va fi durabil, deoarece sunt posturi “pe viaţă”, iar Donald Trump a ales magistraţi în general tineri.