Confidenţialitate

SUA: Joe Biden va prezenta un plan de accelerare a vaccinărilor împotriva COVID 19 | AUDIO

În Statele Unite, președintele ales Joe Biden va prezenta, vineri un plan de accelerare a vaccinărilor anti COVID 19. Se întâmplă în condiţiile în care aproape 7% din populaţia din SUA a trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2, virus pe fondul căruia au murit peste 380.000 de americani.

Preşedintele ales a promis în repetate rânduri că va acţiona mai drastic decât Donald Trump pentru a limita infectările COVID-19.

Spunea că vrea ca în primele 100 de zile de mandat să vaccineze 100 de milioane de americani, astfel încât să obţină cel mai eficient plan de vaccinare în masă din istoria Statelor Unite.

Într-un discurs de joi, descria campania de imunizare de până acum drept un mare eşec. Doar 11 milioane de cetăţeni americani au fost vaccinaţi până acum, deşi au fost distribuite în ţară de 3 ori mai multe doze.

Biden intenţionează să aloce mai mulţi bani atât pentru distriuirea vaccinului în ţară, cât şi pentru testarea de coronavirus. Aceste sume au fost prevăzute în planul de relansare a economiei prezentat de preşedintele ales.

Dacă va trece de Congres, strategia lui Joe Biden presupune acordarea unui sprijin financiar în valoarea de 1.400 de dolari pentru fiecare gospodărie americană.

„Milioanelor de persoane care aveţi nevoie de o şansă în această economie, vă promit că nu vă vom uita. Înţelegem prin ce treceţi”, a declarat Joe Biden.

Joe Biden îşi va prelua mandatul săptămâna viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu