Confidenţialitate

SUA: Joe Biden speră ca, pe 4 iulie, americanii să sărbătorească și independența față de coronavirus

Președintele american Joe Biden e încrezător ca pe 4 iulie, toți americanii vor marca nu doar Ziua Independenței Statelor Unite, ci și ziua independenței față de COVID.

Liderul de la Casa Albă a mai transmis că, pe 1 mai, toți cei care au împlinit 18 ani vor fi eligibili pentru vaccinare.

Până acum, în Statele Unite au avut prioritate la vaccinare persoanele care suferă de anumite boli și vârstnicii.

Președintele Joe Biden a cerut tuturor statelor americane ca până pe 1 mai, cel târziu, toți cei care au împlinit deja 18 ani, să fie eligibili pentru vaccinare:

„Dacă facem acest lucru împreună, până pe 4 iulie, există șansa ca voi, familia voastră și prietenii să vă puteți aduna în curtea din spatele casei sau în cartier, la un grătar,  și să sărbătoriți Ziua Independenței. După acest an lung și dificil, am face Ziua Independenței specială și am marca nu doar independența noastră ca națiune, ci și independența față de acest virus.”

Potrivit BBC, Joe Biden a insistat asupra respectării celor 3 reguli de bază: portul măștii, distanțarea și igiena mâinilor și a amintit că lupta cu  SARS-CoV-2 e departe de a se fi încheiat.

Ca parte a planurilor de extindere a vaccinării, în Statele Unite, a crescut numărul centrelor de vaccinare, în comunitățile defavorizate sunt trimise unități mobile de vaccinare, iar veterinarii și medicii stomatologi au fost și ei implicați în campania de vaccinare.

De la începutul pandemiei și până acum, peste jumătate de milion de americani au murit din cauza coronavirusului, iar numărul persoanelor diagnosticate cu COVID se apropie de 30 de milioane.