Confidenţialitate

SUA: Joe Biden a ridicat starea de urgență națională legată de Covid-19. Peste un milion de americani au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2

Preşedintele american Joe Biden a ridicat oficial starea de urgenţă naţională legată de COVID-19. Măsura a fost instituită acum trei ani în ţara care a plătit oficial cel mai mare tribut pandemiei, cu peste un milion de morţi.

Casa Albă a anunțat că preşedintele a ratificat o lege adoptată de Congres „care pune capăt stării de urgenţă naţionale legată de pandemia de COVID-19”.

Ca o consecință, fondurile considerabile alocate începând cu 2020 pentru a oferi teste COVID-19, vaccinuri gratuite şi alte măsuri de urgenţă nu vor mai fi disponibile.

Starea de urgenţă sanitară, care este distinctă, urmează să expire pe 11 mai.

Sfârşitul acesteia ar urma să fie însoţită de expirarea unei măsuri instituite în 2020 sub administraţia Trump, care permite expulzarea fără întârziere a migranţilor fără viză, chiar şi a potenţialilor solicitanţi de azil.

Executivul american a spus că doreşte să ridice această măsură şi să o înlocuiască cu un alt mecanism legal pentru a ţine sub control fluxul de migranţi.

Citește și: Marea Britanie: Mii de medici anunță că intră în grevă timp de patru zile. Sute de mii de consultații ar putea fi amânate