Confidenţialitate

SUA: Fostul director de campanie al lui Donald Trump, în arest la domiciliu

O instanţă din Statele Unite a dispus, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului director de campanie electorală al preşedintelui Donald Trump.

Tribunalul a fixat o cauţiune de 10 milioane de dolari pentru Paul Manafort, una din figurile centrale ale investigaţiei privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, câștigate de tabăra republicană.

Rick Gates, fost asociat al acestuia, a fost de asemenea consemnat la domiciliu. Cauțiunea pentru acesta a fost stabilită la 5 milioane de dolari.

Ambii sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, printre care conspiraţie împotriva Statelor Unire ale Americii, nedeclararea unor conturi din străinătate şi spălare de bani.

Un alt fost membru al echipei de campanie a lui Donald Trump, George Papadopoulos, a pledat vinovat pentru fals în declaraţiile oferite anchetatorilor Biroului Federal de Investigații.

Fost director FBI, actual procurorul special al Departamentului Justiţiei, Rober Mueller investighează presupusa ingerinţă a Moscovei în campania prezidenţială din SUA din 2016, al cărei scop ar fi fost înclinarea balanţei în favoarea miliardarului republican.

Donald Trump și Kremlinul au respins acuzaţiile privind presupuse legături secrete.