SUA: Fost consilier al președintelui Trump, găsit vinovat de minţire a Congresului și obstrucţionare a justiţiei

Juriul unui tribunal federal din capitala americană Washington DC l-a găsit vinovat pe Roger Stone, prieten şi confident al preşedintelui american Donald Trump, de 7 capete de acuzare, între care minţire a Congresului, obstrucţionare a justiţiei şi intimidare a martorilor.

În vârstă de 67 de ani, fostul consilier a fost inculpat pentru legăturile sale cu platforma WikiLeaks, în timpul alegerilor din 2016, când a publicat e-mailuri compromiţătoare despre Hillary Clinton, rivala democrată a lui Donald Trump, şi pentru influenţarea unei persoane care putea depune mărturie împotriva sa, Randy Credico.

Roger Stone, care susține că este o victimă politică, a fost găsit vinovat și de faptul că a minţit, în septembrie 2017, în timpul audierilor din Comisia Informaţiilor a Camerei Reprezentanţilor, în cadrul unei anchete parlamentare cu privire la amestecul rus în scrutinul prezidențial american.

Fost strateg-şef la Casa Albă, Steve Bannon a depus mărturie împotriva lui Stone în timpul acestui proces, care a durat 7 zile.

Sentința urmează a fi comunicată.

În SUA, influenţarea martorilor poate fi pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS