SUA: Farmacist arestat după ce ar fi contaminat intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVID

În Statele Unite, polițiștii au arestat un farmacist din Wisconsin și este acuzat că a scos din frigider, în mod intenționat, peste 500 de doze de vaccin anti-COVID în urmă cu o săptămână.

Se pare că farmacistul, care lucra în cadrul unui spital, știa că dozele vor deveni inutile, potrivit unei declarații emise de către departamentul de poliție din Grafton, Wisconsin.

În cadrul unui apel video cu reporterii, Jeff Bahr, preşedintele Aurora Health Care Medical Group, a declarat că farmacistul a recunoscut că a scos dozele de vaccin din frigider în două nopţi consecutive.

Medicul a adăugat că spital a apucat să administreze 57 din doze înainte de a-şi da seama flacoanele au stat prea mult timp la temperatura camerei.

Moderna, compania farmaceutică care a produs vaccinurile respective, a anunțat că dozele scoase de farmacist din frigiderele speciale nu vor afecta persoanelor care le-au primit.

Cu toate acestea, întrucât moleculele de ARN mesager din vaccinul anti-COVID se destramă rapid dacă sunt ținutela temperatura camerei, dozele respective „au devenit mai puţin eficiente sau ineficiente”, potrivit dr. Bahr.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS