Confidenţialitate

SUA: Experţii medicali decid dacă recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer

În Statele Unite, experţi medicali se reunesc joi pentru a decide dacă să recomande autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer şi BioNTech.

Aprobarea oficială ar putea veni vineri sau sâmbătă, iar primele imunizări ar putea fi făcute chiar de duminică.

În ultimele 24 de ore, în SUA s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane decedate pe fond de coronavirus într-o singură: peste 3200.

Este de aşteptat ca aprobarea vaccinului Pfizer în SUA să fie rapidă. Documente publicate de Agenţia americană responsabilă pentru autorizare arată că nu ar fi semnalate probleme privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului.

Un grup de experţi medicali independeţi se reuneşte acum pentru a da recomandarea oficială, iar autorizarea ar putea veni în următoarele două zile, potrivit Fox News.

Unele oficialităţi americane spun că vaccinările ar putea începe chiar în acest weekend. Pregătirile sunt în toi. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, spune că e vorba de o operaţiune dificilă şi complicată.

Cele 90 de locaţii din stat unde poate fi depozitat vaccinul vor primi suficiente doze pentru aproximativ 90.000 de persoane, a spus Cuomo.

Pregătirile pentru vaccinarea anti-COVID în Statele Unite vin în contextul în care numărul îmbolnăvirilor creşte constant.

În ultima săptămână, media infectărilor zilnice a depășit 200.000 de cazuri, iar cel al spitalizărilor a ajuns miercuri la peste 106.000, cel mai mare număr de până acum. În multe state, toate locurile la terapie intensivă sunt ocupate.

Canada a devenit miercuri a treia ţară din lume care a autorizat serul, după Marea Britanie şi Bahrain.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu