Confidenţialitate

SUA: Experţi independenți recomandă FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson & Johnson

Un comitet de experţi din cadrul Agenţiei americane a Medicamentului (FDA) a recomandat autorizarea în regim de urgență a vaccinului anti-Covid produs de Johnson & Johnson.

Cei 20 de cercetători independenţi au apreciat că benficiile serului pentru persoanele cu vârste de 18 ani sunt mai importante decât riscurile utilizării acestuia.

Conducerea FDA urmează să ia o decizie în cel mai scurt timp.

În cazul vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna, autorizarea în SUA a fost acordată a doua zi după avizul favorabil al comitetului.

FDA a făcut publice o serie de documente, săptămâna aceasta, în care a confirmat eficienţa vaccinului Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză şi poate fi depozitat la temperatura frigiderului.

În cadrul studiilor clinice, eficienţa serului împotriva formelor grave de Covid a fost de 85,9%.

Cele mai frecvente efecte secundare observate sunt o durere la locul injectării, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare.

Cel puţin trei milioane de doze de vaccin J&J sunt pregătite să fie distribuite de ”săptămâna viitoare”. Compania americană s-a angajat să ofere guvernului 100 de milioane de doze până la sfârşitul lui iunie.

Incluzând totalul de 600 de milioane de doze comandate de la Pfizer şi Moderna, SUA dispun deja, până la sfârşitul lui iulie, de vaccinuri suficiente pentru a imuniza aproape întreaga populaţie.

FOTO: Marius Mantea