SUA: Donald Trump crede că atacul armat din Florida ar fi putut fi impiedicat

Dacă nu pierdea atât de mult timp cu investigația presupusului amestec al Rusiei în alegeri, FBI ar fi putut impiedica atacul armat comis în școala din Florida, a sugerat președintele Statelor Unite, Donald Trump.

„Foarte trist că FBI a ratat toate semnalele transmise de atacatorul de la şcoala din Florida.”, a scris Trump.

Comentariile preşedintelui vin după ce Biroul Federal de Investigaţii  a recunoscut că a primit un pont despre autorul atacului, Nikolas Cruz, dar nu a reacţionat.

Deşi FBI fusese deja informat despre comentarii pe YouTube în care Cruz afirmase „Voi fi un trăgător profesionist în şcoli”, nu a făcut legătura între cele două avertismente, aminteşte Reuters.

Sute de elevi au ieşit în stradă la Fort Lauderdale cerând legi mai stricte cu privire la arme, după atacul armat în urma căruia au fost ucise 17 persoane şi a rănit grav alte cel puţin 14 la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, cu o armă de asalt semiautomată AR-15.

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost arestat în aceeaşi zi şi inculpat pentru crime.

De asemenea, Donald Trump a fost ţinta criticilor unei eleve de la liceul din Florida pentru legăturile sale cu National Rifle Association, puternicul grup de lobby favorabil armelor de foc.

„Tuturor oamenilor politici care au primit donaţii din partea NRA, să vă fie ruşine!”, a strigat Emma Gonzalez în cursul unei manifestaţii împotriva armelor la Fort Lauderdale.

Ea l-a criticat vehement pe Donald Trump că a primit sprijin financiar din partea influentului grup în timpul campaniei electorale din 2016.

În urma protestelor ce au avut loc, preşedintele republican i-a atacat de asemenea pe democraţi pentru eşecul lor de a trece legislaţia privind controlul armelor.

„De ce democraţii nu au adoptat legislaţia privind controlul armelor când au avut şi Camera și Senatul în timpul administraţiei Obama. Pentru că nu au vrut, iar acum doar vorbesc!” a spus președintele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS