Confidenţialitate

SUA: Dezbaterea dintre Mike Pence și Kamala Harris – discuții despre pandemie, China, mediu | VIDEO

În campania electorală din Statele Unite, noaptea trecută a avut loc dezbaterea televizată între cei propuşi la funcţia de vicepreşedinte, Mike Pence și Kamala Harris. Cei doi au stat la distanţă şi au fost despărţiţi de plexiglas.

A fost o confruntare cu mai puţine insulte şi întreruperi faţă de cea de săptămâna trecută dintre actualul preşedinte Donald Trump şi contracandidatul său Joe Biden.

N-au lipsit însă acuzaţiile şi schimburile de replici tăioase, iar principalul subiect a fost epidemia de coronavirus. Totuși, analiștii consideră că această dezbatere a fost una “cinstită”, dar “neinteresantă” pentru publicul larg.

Democrata Kamala Harris, propunerea lui Joe Biden pentru a-i fi vicepreşedinte, l-a acuzat în cadrul dezbaterii pe preşedintele Donald Trump că reprezintă cel mai mare eşec din istoria administraţiei prezidenţiale americane.

A vorbit despre cei 210 mii de morţi pe fondul COVID-19 în Statele Unite şi de faptul că Trump a minimizat intenţionat gravitatea virusului la începutul epidemiei.

Vicepreşedintele republican Mike Pence, pe de altă parte, a acuzat-o pe Harris că subminează încrederea americanilor într-un potenţial vaccin și a vorbit în repetate rânduri despre faptul că Biden ar vrea să crească taxele americanilor.

Sondajele de opinie în acest moment îi dau un uşor avans lui Joe Biden în faţa lui Donald Trump în statele decisive.