Confidenţialitate

SUA: Democrații sunt hotărâți să îl demită pe Trump

Tabăra democrată americană va încerca să introducă, luni, o rezoluţie prin care îi va cere vicepreşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 din Constituţie petru a-l declarat pe republicanul Donald Trump incapabil de a-şi îndeplini atribuţiile de președinte în exercițiu.

„Îi cerem vicepreşedintelui să răspundă în 24 de ore”, a transmis șefa Camerei Reprezentanţilor. Nancy Pelosi a mai anunțat că legislativul va apela la strategia punerii sub acuzare pentru incitare la violențele recente de la Capitoliu dacă alte eforturi de destituire a lui Donald Trump eşuează.

În opinia democraților, actualul locatar de la Casa Albă reprezintă “o ameninţare iminentă” la adresa Constituţiei şi democraţiei americane.

Între timp, mai mulţi republicani i-au cerut lui Donald Trump să demisioneze.

Dacă ar fi găsit vinovat de incitare la violențe, republicanul ar rămâne fără dreptul de a candida la vreo funcție publică în viitor.

Susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului în timpul ședinței de validare a democratului Joe Biden în funcția de președinte. 5 oameni au murit în violențe, între care și un poliţist.