SUA: Cel puțin 28 de morți în urma tornadelor

Meteorologii vorbesc despre cel puțin 80 de tornade și ‘distrugeri semnificative’.

Cel puțin 28 de oameni și-au pierdut viața ieri în Statele Unite, după ce mai multe tornade au afectat statele Indiana, Kentucky și Ohio, transmite CNN.Meteorologii vorbesc despre cel puțin 80 de tornade și ‘distrugeri semnificative’.În sudul statului Indiana au murit 15 persoane, alte 12 în Kentucky, iar una în Ohio. Imaginile difuzate de CNN prezintă locuințe distruse, copaci doborâți și mașini răsturnate, în Kentucky și Indiana.

Mai multe camioane au fost aruncate în lacuri, case întregi au fost distruse până la temelii, iar o școala a fost pusă la pamânt, au anunțat autoritățile locale.

Echipele de urgență sunt într-o cursă contracronometru pentru salvarea supraviețuitorilor, mulți dintre ei prinși sub dărâmături. În Indiana autoritățile folosesc camere termale portabile și câini special antrenați pentru a gasi un băiat de nouă ani, disparut la trecerea tornadei. Guvernatorul de Kentucky a declarat stare de urgență generală, pentru ca autoritățile să poată accesa resursele și ajutoarele statului. Și în Tennessee mai mulți locuitori au fost grav răniți, după ce furtunile au fost însoțite de grindină de mărimea mingilor de golf, vânturi puternice și ploi torențiale. Distrugeri semnificative s-au înregistrat și în statul Alabama, unde cel puțin șapte persoane au fost rănite.