Confidenţialitate

SUA: Peste 170 de aeronave de tip Boeing rămân la sol pentru verificări de siguranță după ce o bucată dintr-un avion s-a desprins în timpul unui zbor | VIDEO

În Statele Unite ale Americii, peste 170 de avioane de tip Boeing (737 Max9) rămân la sol pentru verificări de siguranță. Decizia a fost luată de Administrația Federală a Aviației, după ce, pe 5 ianuarie, o parte din fuzelajul unui avion Boeing deținut de Alaska Airlines, s-a desprins în timpul zborului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Partea care s-a desprins din avion este o fereastră ce poate fi folosită ca ieșire de urgență.

Aceasta a fost găsită în curtea unui profesor pe nume Bob, care a alertat autoritățile, scrie BBC. Unul dintre pasagerii avionului a povestit că golul lăsat de componenta lipsă din avion era la fel de mare ca un frigider. În momentul producerii incidentului, nu se afla nimeni în dreptul acestei ieșiri de urgență, iar avionul zbura la o altitudine de sub 5000 de metri și se pregătea pentru aterizarea de urgență în Portland.


Avionul de tip Boeing 737Max9 transporta 177 de călători, plus membrii echipajului. Compania Alaska Airlines a anulat peste 170 de zboruri, iar avioanele de acest tip sunt verificate de specialiști.

Cercetările efectuate până acum au arătat că înaintea acestui incident piloții au raportat prezența luminilor de avertizare în privința presurizării la 3 zboruri anterioare.

Sursa foto: AlertesInfos / Twitter

Citește și: Piloţii avionului Japan Airlines nu au văzut aeronava Gărzii de coastă cu care au intrat în coliziune pe pista de aterizare