Confidenţialitate

SUA: Biden își reafirmă încrederea că va câștiga alegerile prezidențiale

Cu 243 de mari electori asigurați la momentul actual după victorii în statele-cheie Wisconsin și Michigan, democratul Joe Biden păstrează distanța în cursa pentru Casa Albă și pare mai aproape de o victorie decât republicanul Donald Trump, care se bazează pe susținerea a 214 electori.

Miercuri seara, Joe Biden şi-a reafirmat încrederea că va câștiga cursa prezidențială.

Devine preşedinte al Statelor Unite cel care ajunge la pragul minim de 270 de electori.

Continuă numărare voturilor în 7 din cele 50 de state americane.

Echipa de campanie a republicanului Donald Trump le-a cerut avocaților să ceară oprirea procesului de numărare a voturilor în 3 state, între care Pennsylvania, unde bătălia electorală ar putea deveni una crucială. Consultați de Reuters, experţi în legislaţie electorală consideră că s-ar putea ca instituţia să nu fie ultimul arbitru în acest scrutin.

Dolarul şi indicii buriseri globali au crescut, investitorii fiind optimiști că un Congres american care rămâne divizat după alegeri va face improbabilă taxarea suplimentare a companiilor care se dezvoltă rapid, cum sunt cele din sectorul tehnologiei.

Comisia Europeană aşteaptă rezultatul oficial al alegerilor americane înainte de a face vreun comentariu. Bruxelles-ul s-a limitat să spună că are ”încredere în puternicele tradiţii democratice ale Statelor Unite”.