Confidenţialitate

SUA: Biden anunță că nu va organiza mitinguri electorale

Democratul Joe Biden, candidat prntru fotoliul de președinte al SUA, a anunţat că va urma recomandările specialiștilor epidemiologi și nu va organiza mitinguri electorale.

Strategia se anunță un pariu riscant în lupta cu rivalul său republican Donald Trump, remarcă France Presse.

Fost vicepreședinte în administrația lui Barack Obama, Joe Biden critică dur felul în care actuala putere gestionează criza sanitară, în contextul înmulțirii contaminărilor în sudul şi vestul SUA.

”Americanii nu au făcut aceste sacrificii enorme în aceste ultime patru luni (…) pentru ca dumneavoastră să irosiţi toate aceste eforturi cu tiradele şi tweeturile dumneavoastră la miezul nopţii”, a denunţat democratul într-un discurs susținut la un liceu din oraşul său, Wilmington, în statul Delaware.

”Ei nu au făcut asta pentru ca dumneavoastră să ignoraţi ştiinţa şi să faceţi din iniţiative responsabile ca purtarea unei măşti o poziţie politică. Şi nu au făcut-o cu siguranţă, domnule preşedinte, pentru ca să vă puteţi spăla pe mâini şi să întoarceţi spatele acestei responsabilităţi”, a adăugat Joe Biden, în opinia căruia ”este cea mai ciudată campanie din istoria modernă”.