Confidenţialitate

SUA: Autoritățile texane caută un tigru care a înspăimântat locuitorii din Houston

Un tigru care a evadat de pe o proprietate din statul american Texas este căutat de autorități.

Locuitorii orașului Houston trăiesc cu spaimă în aceste zile, relatează France Presse.

Un tânăr de 26 de ani implicat într-un caz de crimă, care fusese eliberat condiţionat, este acuzat că a fugit de ofiţerii veniţi la locuinţa sa să-l aresteze, luând animalul în maşină.

Felina aflată în libertate, cu o zgardă la gât, a fost văzută duminică rătăcind pe străzile unui cartier al oraşului, fiind filmată de vecini uimiţi să vadă un tigru în grădina lor.

Un poliţist din cartier, care nu era de serviciu însă fusese informat despre situaţie, a intervenit pentru a încerca să controleze animalul, îndreptând arma către el.

În oraşul Houston, spre deosebire de unele localităţi din jur, deţinerea unui astfel de animal sălbatic în locuinţă nu este autorizată.

Cu toate acestea, în statul Texas există un număr semnificativ de tigri crescuţi în captivitate. Legea statului permite deţinerea unui astfel de animal, cu condiţia să fie înregistrat şi să fie ţinut închis, în condiţii de siguranţă.

În 2014, WWF a estimat că aproape 5.000 de tigri trăiau în captivitate în Statele Unite, mai mult decât populaţia de tigri sălbatici la nivel mondial.