Confidenţialitate

SUA: Autoritățile new-yorkeze, îngrijorate de un sindrom inflamator pediatric

Primarul New York-ului s-a arătat, duminică, “profund îngrijorat” de creşterea numărului de cazuri de copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator despre care experții cred că ar putea fi asociat cu noul coronavirus, relatează France Presse.

Potrivit Bill de Blasio, 38 de astfel de cazuri au fost descoperite în metropolă. Alte 9 cazuri sunt în curs de investigare.

Simptomele manifestate de copii sunt febra, erupţiile cutanate, durerile abdominale şi vărsăturile.

Cel puţin 73 de copii din statul New York au dezvoltat această boală, similară cu sindromul Kawasaki, o afecţiune rară.

Descrisă pentru prima dată în 1967 în Japonia, aceasta afectează mai ales copiii mici. Originea sa nu este cunoscută cu exactitate şi ar putea fi un cumul de factori infecţioşi, genetici şi imunitari.

Înainte de apariţia acestor cazuri, despre boala COVID-19 se știa că nu duce la dezvoltarea unor forme severe la copii decât în mod excepţional.

Legătura dintre noul sindrom pedriatic și COVID-19 nu a fost stabilită oficial, dar oamenii de ştiinţă cred că aceasta este posibilă.

“Ceea ce face, practic, în corpul unui copilul este că declanşează un răspuns intens, aproape copleşitor, din partea sistemului imunitar. Iar acest lucru dăunează corpului”, a spus edilul.

New-York este orașul american cel mai afectat de epidemia de COVID-19.