Confidenţialitate

SUA: A fost descoperit al doilea pacient infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice

În Statele Unite, a fost descoperit un al doilea pacient infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice.

E vorba de o persoană din New York despre care medicii spun că posedă o genă foarte rară a bacteriei E-coli,  capabilă să confere rezistență la o clasă de antibiotice de ultimă instanță.

Specialiștii urmăresc cu îngrijorare evoluția acestui tip de bacterie – descoperită, pentru prima dată, în 2015, în China.

Această genă rară a fost găsită într-o tulpină a bacteriei Escherichia coli la un pacient american – după cum relatează revista Societății americane de microbiologie.

Aceasta face bacteriile rezistente la Colistin, un antibiotic datând din 1959 folosit ca medicament de ultimă instanță împotriva enterobacteriilor rezistente la antibiotice.

Această genă are capacitatea de a trece de la o bacterie la alta, putând transmite rezistența la antibiotice mai multor specii de bacterii.  E un scenariu catastrofal, subliniază autoritățile.

Este pentru a doua oară când medicii americani descoperă un pacient infectat cu o bacterie rezistentă la antibiotice.

În luna mai, o bacterie E. coli purtătoare a acestei gene a fost identificată în cazul unei persoane în vârstă de 49 de ani spitalizat în Pennsylvania pentru o infecție a tractului urinar.