SUA – 7.000 de zboruri anulate pe coasta de nord-est din cauza furtunii de zapada

Avertizarea de viscol, valabilă până mâine în șapte state, între care și New York afectează peste 50 de milioane de americani.

Aproape 7.000 de zboruri au fost anulate pe coasta de nrod-est a Statelor Unite, afectată de o furtună de zăpadă.

Avertizarea de viscol, valabilă până mâine în șapte state, între care și New York afectează peste 50 de milioane de americani.

Mii de utilaje de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenții, iar școlile sunt închise astăzi.

La New York, autoritățile au mobilizat mijloace importante pentru intervenție. Transportul în comun a fost oprit, iar aproape de miezul nopții circulația a fost interzisă în oraș, cu excepția mașinilor de urgență.

De asemeena, au fost închise podurile şi tunelurile.

Milioane de americani se grăbeau ieri să se întoarcă acasă, pentru a evita ninsorile însoţite de vânt puternic. Inclusiv Broadway a anulat aseara celebrele spectacole.

Primarul New York-ului a amintit că este cea mai puternică furtună de zăpadă din istoria orașului, iar în acest context, Bill de Blasio a cerut populaţiei să iasă din casă cât mai puţin posibil. El a anunţat că şcolile vor rămâne închise astăzi.

Și poliția a sfătuit populația să nu iasă din case, decât în caz de urgență.

O interdicţie de circulaţie a fost decretată și în alte state din nord-est, precum Connecticut, New Jersey şi Massachusetts.

Și trenurile care leagă Boston de New York au fost anulate.

Totodată aproape 7.000 de zboruri au fost anulate ieri și astăazi, fiind afectați peste 250.000 de pasageri.