SUA: 20 de state își cer independența

Cetățenii din 20 de state americane vor separarea de Statele Unite – după ce Barack Obama a fost reales săptămâna trecută în funcția de președinte.

Mai multe petiții în acest sens au fost postate pe site-ul Casei Albe – majoritatea celor care au semnat provin din state care au votat masiv pentru republicanul Mitt Romney.

Peste 100 de mii de cetățeni americani au semnat pentru separare.

Un astfel de demers a mai avut loc și după alegerile din 2004 și 2008 – în cazul în care o petiție întrunește 25.000 de semnături în decurs de o lună -ceea ce este cazul Texas-ului, spre exemplu – Casa Albă este obligată să formuleze un răspuns oficial.

Texanii se plâng din cauza situațiilor ‘flagrante’ de încălcare a drepturilor omului dar și de dificultăţile economice cu care se confruntă SUA.

Americanii nemulțumiți de politica președintelui reales Barack Obama se bazează în demersul lor pe Declaraţia de independenţă din 1776.

Potrivit documentului, în cazul în care ‘o formă de guvernare devine distructivă, oamenii au dreptul de a o modifica sau de institui un nou guvern.