Studiu:Doar 10% dintre romance considera ca e important sa aiba grija de pielea lor

Studiul a fost realizat de GFK în 7 țări europene: România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Cehia, Serbia și Croația. Doar 10 la sută dintre româncele participante la studiu au spus că au grijă de pielea lor. Celelalte au declarat că au alte proprități: cum ar fi treburile casnice, nevoile copilului și ale soțului, serviciul și educația personală.

Într-un an, doar una din trei gospodării din România achiziționează o cremă de față sau de corp. Primele locuri, sunt ocupate de femeile din Cehia și Austria, unde procentajul celor care cumpără creme pentru corp este mai mare decât al celor care aleg produsele pentru îngrijirea feței.

La polul opus, se află femeile din Serbia, care stau mai slab decât româncele la capitolul îngrijire a feței, dar se ocupă mai mult de îngrijirea corpului. Multe dintre femeile care folosesc mai rar cremele de față au considerat că arată îngrijit dacă sunt curate și aplică pe pielea lor produse cu un efect vizibil asupra celorlați, cum ar fi machiajul. Astfel, sunt femei care folosesc mai des rujul decât o cremă de față sau o loțiune de corp.