Confidenţialitate

Studiu: Unul din 11 copii se culcă flămând noaptea, 3% dintre copii nu au niciodată destulă hrană

Unul din 11 copii se culcă flămând noaptea, 6% dintre copii au doar uneori mâncare suficientă iar 3% nu au niciodată destulă hrană.

Sunt numai câteva dintre dintre concluziile triste din studiul „Bunăstarea copilului din mediul rural” 2018, realizat de Fundația World Vision. La cercetare au participat aproape 2200 de adulți și peste 2250 de copii cu vârste între 7 și 18 ani.  Răspunsurile acestora au fost combinate și analizate de experții World Vision.

Familiile stabilite la sate nu au suficienți bani pentru a acoperi nevoile de bază ale copilului arată studiul realizat în perioada iunie-noiembrie anul trecut, în aproape 2200 de gospodării din 65 de sate.

Două din 3 familii au fost nevoite să cumpere în ultimul an alimente ieftine (71%) sau au redus cantitatea (61%).

Unul din 3 copii nu este bucuros să meargă la şcoală iar unul din 5 este obosit la şcoală pentru că munceşte în gospodărie.

De asemenea, unul din 3 copii sub cinci ani nu a efectuat vaccinurile conform schemei de vaccinare iar una din 5 familii nu poate duce copilul la medicul familie.

Cercetarea mai arată că jumătate dintre copiii din România nu se spală pe dinţi în fiecare dimineaţă şi seară iar  3% nu se spală niciodată, mai arată studiul World Vision.