Studiu: Un român economisește lunar doar 46 de euro, de aproape cinci ori mai puțin decât un austriac

Românii reușesc cu greu să pună bani deoparte. Potrivit unui studiu realizat de grupul financiar austriac Erste, în medie, un român economisește lunar doar 46 de euro, de aproape cinci ori mai puțin decât un austriac.

 

Astfel, suma pe care o economisește lunar un român a rămas neschimbată în acest an faţă de 2015. În schimb, un austriac economiseşte cu 7,5% mai mult în 2016 în comparație cu anul trecut.

De altfel, în topul ţărilor analizate în studiu, austriecii conduc detaşat. Reușesc să pună deoparte, în medie, 216 euro lunar.

În acest clasament, sunt urmaţi de slovaci – care economisesc aproape 100 de euro și de cehi – cu 77 de euro. Un croat strânge la pușculiță în jur de 57 de euro lunar, în vreme ce vecinii unguri pun deoparte, în medie, 52 de euro în fiecare lună.

Singurii care stau mai slab decât românii sunt sârbii, cu 34 de euro economisiţi lunar.

Același studiu arată că aproape o treime dintre români se declară nemulțumiți de suma de bani economisită, deși 40% spun că este important să faci economii. Explicația: peste jumătate dintre români afirmă că nu au suficient de mulţi bani pentru a putea economisi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS