Studiu: Sunetul râului de munte crește productivitatea la birou

În birouri ar trebui să se audă sunetul râurilor de munte pentru a crește productivitatea în rândul angajaților și pentru a menține discuțiile în șoaptă departe de cei care nu ar trebui să le audă, recomandă un studiu.

Multe birouri moderne cu spațiu deschis folosesc sisteme de sunet electronice care maschează discuțiile la un anumit nivel, reducând sursele de distragere și oferindu-le angajaților mai multă intimitate.

Dar într-un experiment care a înlocuit așa numitul ”zgomot alb” cu sunete naturale cu scopul de a crește productivitatea, s-a descoperit că sunetul delicat al apei curgând pe o pantă a funcționat cel mai bine, scrie The Independent.

”Sunetul râului de munte era destul de aleatoriu încât să nu devină o sursă de distragere. Acesta este un atribut-cheie al unui semnal care maschează cu succes”, a spus Alana DeLoach, care a fost asistată în studiu de Jonas Braasch, acustician și muzicolog la Institutul Politehnic Rensselaer din New York.

”Ar putea fi folosit pentru a îmbunătăți starea pacienților din spital care sunt blocați în camerele lor”, a spus Braasch, care va prezenta descoperirile echipei sale la întâlnirea anuală din Pittsburgh a Societății Acustice a Americii.