Studiu: Roma, Ierusalim si Dubai, destinatiile preferate de romani de Paste

De Paște, românii aleg fie destinații religioase, ca Roma, Atena sau Ierusalim, fie destinații pentru distracție și shopping precum Dubai și Amsterdam.

Roma este una din destinațiile populare de Paște, din mai multe motive: turiștii pot vizita Vaticanul, cu Basilica San Pietro, dar și foarte multe lăcașuri de cult ortodoxe. În același timp, în capitala Italiei trăiește o importantă comunitate de români, iar Paștele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor. De Paște, un city break la Roma pornește de la 337 euro de persoană și include bilet de avion, 3 nopți de cazare cu mic dejun și asigurare medicală.

La rândul său, Atena are avantajul de a fi o destinație dintr-o țară ortodoxă, prin urmare turiștii români regăsesc aici o parte din tradițiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel și ouă roșii. Costul pachetului turistic ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.

Totodată, pentru perioada Paștelui, crește foarte mult și cererea pentru zboruri către Tel Aviv, de unde se poate ajunge într-o oră, cu mașina, la Ierusalim. În timpul sărbătorilor pascale, un bilet de avion dus-întors spre Tel Aviv costă aproximativ 200 euro.

Însă, mulți români vor să profite de zilele libere de Paște pentru o călătorie în care să se distreze, se arată în studiul realizat de portalul de turism Vola.ro. Chiar dacă o vacanță în Dubai costă de Paște de la 680 euro, incluzând bilet de avion și 7 nopți de cazare, destinația este una dintre cele mai cerute de români. Accentul este pus pe distracția în cluburi și shopping.

O altă destinație solicitată de Paște, Amsterdam, este populară, în general, printre turiștii nonconformiști și dornici de distracție. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro de persoană. Pachetul include biletul de avion, 3 nopți de cazare și asigurare medicală.

Potrivit studiului Vola.ro, Paștele se află, după Revelion, pe locul al doilea în topul sărbătorilor care atrag turiști români în vacanțe în străinătate.