Confidenţialitate

Studiu IKEA: 7 din 10 bucureșteni folosesc telefoane sau tablete în timpul mesei

IKEA România a lansat catalogul pentru anul 2016, catalog care va fi distribuit în 930.000 de exemplare,  în locuințele din București, Pitești, Ploiești și împrejurimi. Noul catalog are 328 de pagini și se concentrează pe momentele petrecute de familie în bucătărie.  Odată cu tema noului catalog a fost publicată și o nouă analiză IKEA Group la nivel internațional. Life at Home Report are ca temă activitățile de zi cu zi legate de mâncare și modul în care ne influențează ele starea de bine.

IKEA România a replicat studiul și la nivel local, iar datele arată, printre altele, că bucureștenii sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare și că, în timpul mesei, nu se pot desprinde de telefon sau tabletă.

 

  • 74% dintre bucureșteni sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare.
  • Deși 79% au încredere în calitățile lor de bucătari, doar 22% dintre bucureșteni gătesc acasă în timpul săptămânii. Mai mult de jumătate dintre aceștia (58%) spun că timpul este principalul motiv pentru care ajung să renunțe la gătit.
  • În comparație cu media indicată în sondaj pe locuitorii altor capitale, bucureștenii spun că au fost pretențioși cu mâncarea în copilărie cu procent cu 9% mai mare.
  • 7 din 10 bucureșteni folosesc telefoane mobile sau tablete în timpul mesei, dar 52% nu se simt bine atunci când altcineva folosește telefonul la masă.
  • Copiii joacă un rol important în bucătărie și în alegerea mâncării. 1 din 2 părinți crede că este important să implice copiii în activitățile din bucătărie și pentru 43% dintre bucureștenii intervievați, copiii au un cuvânt de spus în alegerea felurilor de mâncare.
  • Deși declară că se bucură atunci când gătesc alături de familie și prieteni (75%), foarte puțini dintre bucureșteni își pregătesc mesele împreună (22%).

Datele au fost obținute printr-un chestionar online distribuit prin e-mail și au răspuns 1.009 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.